Antyblog czyli osobiste wpisy

2021-11-25 kolejne oświadczenie julii

Wczoraj (24.11.2021 r.) magister julia, towarzyskie odkrycie towarzysza jarosława oświadczyła, że jeden z przepisów europejskiej konwencji praw człowieka jest niezgodny z naszą konstytucją. Magister julia tym samym postawiła Polskę obok Białorusi i Watykanu, które nie ratyfikowały konwencji. Z Białorusią graniczymy, przestrzeganie prawa mamy prawie takie same, a jeśli chodzi o Watykan, no cóż, i tam i tu są czarni pazerni, lubiący dzieci, ale to już poza głównym tematem.

O jaki przepis chodzi? A o prawo do sprawiedliwego rozpatrzenia sprawy przez niezawisły i bezstronny sąd ustanowiony ustawą. Niestety w Polsce jest coraz więcej sędziów powołanych przez neo-KRS, instytucję obsadzoną z nadanie politycznego, instytucję podporządkowaną władzy zjednoczonej prawicy. Tym samym wybrani nowi sędziowie, neo-sędziowie nie gwarantują nam naszych podstawowych praw, mogą lub są podporządkowani władzy. Wobec pozostałych sędziów podejmowane są kroki podporządkowania ich władzy poprzez pseudo sądowe izby Sądu Najwyższego, powołane pośrednio przez polityków. Generalnie, wyroki tak obsadzonych sądów, w większości mogą nie nosić znamion sprawiedliwych, lecz być zgodne z oczekiwaniami władzy, zjednoczonej prawicy.

Jest jeszcze parę innych kwestii dotyczących oświadczenia magister julii, ale może o nich nie teraz.

Idąc tokiem rozumowania magister julii i jej przełożonych, może za niedługo, bo tak będzie pasować towarzyszowi jarosławowi, ziobrze, towarzyszka julia oświadczy, że konstytucja RP jest niezgodna z konstytucją RP.

Ale to jeszcze nic. W następnym kroku julia oświadczy na zawołanie polityczne, że konstytucja RP jest niezgodna i tu do wyboru: ze statusem partii prawo i sprawiedliwość czy dekalogiem kościoła wiadomo jakiego.

Ja stawiam, że statut prawa i sprawiedliwości jest najważniejszym dokumentem w tym kraju.