2014-04-20 Świąteczne grotołażenie

wtorek, 22 kwietnia 2014 19:05 FrytkaPunk

Święta to przeważnie czas spędzony z rodziną, na konsumpcji i nic więcej nie robieniu.

Mnie się udało trochę inaczej spędzić święta. W niedzielę namówiłem dwie osoby i udaliśmy się w Beskid Śląski celem wspólnego grotołażenia. Na szlaku spotkaliśmy kilkanaście osób, które postanowiły niestandardowo spędzić część świąt.

Do otworu (Jaskinia Dująca) trafiliśmy bez problemu ponieważ już w tym roku byłem w tej jaskini. Cel wizyty to uwiecznienie na zdjęciu nietoperzy, które wisiały w ciekawy sposób w jednym miejscu. Udało się, znalazłem to miejsce, z tą różnicą, że poprzednio było 7 nietoperzy, a teraz o dwa mniej, ale równie efektownie. Miałem trochę utrudniony pobyt w jaskini, nie miałem butów w góry oraz gumowców.

W takich pseudo adidasach próbowałem się przemieszczać w jaskini z różnym skutkiem. Na całe szczęście obyło się bez ofiar w ludziach i sprzęcie. Bo jeśli chodzi o sprzęt to testowałem nowy obiektyw i nowe lampy. Efekt moich prac można zobaczyć. Jak zwykle zdjęcia nie są obrabiane w żadnym programie, bo mi się nie chce, bo nie umiem i nie chce mi się uczyć. Ale nie są takie złe, jak na mój gust. Jak zwykle później wszystko trzeba było wyczyścić, aparat, lampy, bo o sprzęcie jaskiniowym nie ma co wspominać.

A następnego dnia udało mi się zrobić kawałek liny na ściance, podsumowując, święta pod kątem jaskiniowym nie zmarnowane.
Poszalałem i zamieściłem zdjęcia w większej rozdzielczości, gdy się wybierze z menu kontekstowego prawego przycisku myszki Pokaż obrazek to można zobaczyć zdjęcia w pełnej krasie.