2015-06-27 Grotołażenie

środa, 15 lipca 2015 09:19 FrytkaPunk

Gdzieś w początkach czerwca padł pomysł na wspólną akcję jaskiniową.

I udało się nam go zrealizować 27 czerwca 2015 roku. Do Prymuli, Zbyszka, Krzyśka i mnie dołączył Jurek, Adam, Agnieszka i jeden samobieżny wór jaskiniowy czyli Maciej kursant.

Dzień miał być podobno deszczowy. Nam się udało, jedynie powrotu spadło trochę kropel, które nie zmoczyły nas, ale przyczyniły się do zwiększenia ilości moich upadków na śliskich kamieniach. Otwór znaleźliśmy bez problemów. Po kolei zanurzaliśmy się w odmęty tym razem jaskini a nie wody. Plan mieliśmy ambitny, ale w nocy przygotowując liny u Pani Glizdowej stwierdziliśmy brak lin o odpowiedniej długości. I z ambitnego planu zostało tylko 2/3. Prymula poręczował. A ja na początku targałem 2 wory a później jeden. Gdy dotarłem do dna pewnej studni popatrzyłem na kolejną studnię i rozpocząłem wycof. Po drodze miała miejsce konsumpcja bigosu, na ciepło, bo tym razem wszystko wziąłem. Ten kilkugodzinny pobyt w jaskini minął szybko, za szybko. Ale spełnił jedno z ważniejszych zadań, udało mi się zresetować system nerwowy. Jak zwykle wyszedłem na powierzchnię jak nowo narodzony, pełen tej pozytywnej energii, którą daje sponiewieranie się w jaskini.

Zdjęcie autorstwa Prymuli. A na tle innych FrytkaPunk startuje... a może zasadzam się do pewnej czynności?

Dziękuję kolegom za wspólną akcję, pełną nie tylko szybkich zwrotów akcji ale również pełną żartów, śmiechów i chichów.

~-320