2015-10-03 Nad Kotliny

czwartek, 30 czerwca 2016 07:14 FrytkaPunk

Był rok 2015. 3 października. Ładny dzień.

We dwójkę wybraliśmy się aby zdeporęczować liny w Nad Kotlinach. Miało nas iść więcej ale wyszło jak zwykle. Po prostu zabrakło czasu innym osobom, co niestety często się zdarza. Ale wraz z Adamem poszliśmy aby podjąć to wyzwanie.

Do otworu zaszliśmy spokojnie a później zjeżdżaliśmy w dół. Delikatnie nad Wodociągiem chciałem zwiedzić coś nowego, jakiś Kościółek widoczny na szkicu technicznym. Do wyboru mieliśmy kilka lin i przez przypadek wybrałem właściwą i rozpoczęliśmy powolny marsz po linach do góry. I szliśmy i szliśmy a linom nie było końca. Dopiero w domu patrząc na przekrój zorientowałem się, że jest to ciąg Jaskini Wilczej. Trochę zmęczeni, a na pewno ja zawróciliśmy i zaczęliśmy deporęcz i transport lin.

Długo to trwało, ponad 5 godzin. Wielkie dzięki należą się Adamowi, bo ja już nie pamiętam dokładnie gdzie, ale nie miałem sił aby ciągnąć te liny. A ze złotówką to myślałem, że spadnę na dół, taka ciężka była cholera. Dostałem w dupę. Ledwo żywy dowlokłem się do auta.